Петима са били ранени при най-голямото руско нападение с дронове срещу

...
Петима са били ранени при най-голямото руско нападение с дронове срещу
Коментари Харесай

Нападение със 75 дрона по Киев: Петима души са били ранени при най-голямата руска атака

Петима са били ранени при най-голямото руско нападение с дронове против Киев от началото на войната, предадоха Ройтерс.

Атаката е стартира в ранните часове на деня, а предизвестието за въздушно нахлуване продължи общо шест часа.

Снимка: Ройтерс

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че по Украйна са били изстреляни над 70 ирански дрона камикадзе и че множеството от тях - само че не всички, са били свалени. Впоследствие военновъздушните сили оповестиха, че са свалили 71 дрона " Шахед " и една ракета. Общо по столицата са били изстреляни 75 дрона, отбелязва УНИАН.

Снимка: Ройтерс

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи в Телеграм, че при нападението са били ранени петима души, в това число 11-годишно момиче. Повредени са здания в целия град, а парчета от свален дрон са провокирали пожар в детска градина.

Снимка: Ройтерс

Нападението е осъществено предумишлено в ранните часове на деня, когато украинците означават най-тежката си национална покруса - глада през 1932-33 година, чиято жертва стават няколко милиона души, счита Зеленски.

Продължават съветските офанзиви против разрушения град Авдеевка на изток

Украинското управление и преди е предписание паралели сред Гладомора и настоящето навлизане на Русия. Украйна и над 30 други страни признават Гладомора за геноцид над украинския народ от страна на Съветския съюз, който по това време ръководи Украйна и се пробва да потисне устрема към самостоятелност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР